A. Lange & Söhne deltar på Classic Days

Tysk håndverk av ypperste klasse er med på tradisjonsrikt bilshow i slottsomgivelser!


Skrevet av Gunnhild Bjørnsti - Foto: A. Lange & Söhne


Walter Lange kjører sin Mercedes.


Blant de klassiske bilene, kjendiser og motorsportlegender, vil A. Lange & Söhne i år for første gang noensinne, presentere to temautstillinger. Rundt en gigantisk versjon av Lange-modellen ZEITWERK DATE som ble lansert nå i januar 2019, kan besøkende bli kjent med den nåværende kolleksjonen og følge med på hvordan en Lange-klokke blir satt sammen av en urmaker.

Et eget A. Lange & Söhne «hus» er satt opp i orangeriet (veksthuset) for å demonstrere  presisjons urmakerkunst som et eksempel på saksisk håndverk. Ved siden av urmakere, gravører og klokkespesialister fra Glashütte, vil porselensmalere fra Meissen og fiolinmakere fra Vogtland-regionen gi et innblikk i sitt arbeide og den lange historien. Under et pressearrangement, vil CEO Wilhelm Schmid også presentere en annen modell fra “25th Anniversary” -serien som feirer 25 år for LANGE 1 nå i 2019. 

A. Lange & Söhne har vært Classic Days ’eksklusive urmakerpartner siden 2015. Selskapet er også involvert i Concorso d’Eleganza Villa d’Este ved Comosjøen i Italia og Concours of Elegance på Hampton Court Palace i nærheten av London.


En sjelden klassiker: «1815 Homage to Walter Lange” ref. 297.026, på dashbordet til Walter Lange’s Mercedes 280 SL Pagode.

“1815 Tourbillon”, ref. 730.032, fra A. Lange & Söhne i Mercedes-Benz 280 SL som tilhørte Walter Lange.


Den engelske hagen til slottet Dyck med vollgraver og eventyrstemning i nærheten av Düsseldorf, utgjør nok en gang en unik ramme for Tysklands største klassiske bilshow fra 2. til 4. august 2019. Der blir den kulturelle historien til bilene vist frem - med alle sine fasetter. Hit kommer mennesker med lidenskap for det beste av mekaniske håndverk - både på hjul og på håndledd.


Lange & Söhne modell “1815 Chronograph”, ref. 414.031.


Wilhelm Schmid ser naturlige forbindelseslinjer i partnerskapet: –Tidløs design, mekanisk perfeksjon og mesterlig håndverk er nøkkelverdiene som A. Lange & Söhne har viet seg til. Dette er noe vi deler med fansen og samlerne av veteranbiler, det er dem som vi møter på disse arrangementene. Og det er forklaringen på hvorfor de som elsker sofistikerte mekaniske klokker ofte også har en svakhet for klassiske biler.

–Jeg er tilfeldigvis en av dem, akkurat som vår grunnlegger Walter Lange som ville feiret sin 95-årsdag den 29. juli. Jeg har gode minner fra ham mens han kjørte sin Mercedes Pagode til Comosjøen for vår første presentasjon på Concorso d’Eleganza i mai 2012, legger han til.

Wilhelm Schmid har arvet sin forkjærlighet til biler av sin far som var bilforhandler og Schmid kjøpte sin første klassiske bil da han var 17 år. Han verdsetter analoge elementer som en motvekt til en stadig mer digital verden.


Wilhelm Schmid har vært administrerende direktør (CEO) for A. Lange & Söhne siden 2011.( foto: Capital.de)

–Når jeg kjører en klassisk bil eller bruker en mekanisk klokke, føler jeg meg tilknyttet verden. Når jeg steller med bilene mine, føler jeg meg nær menneskene som lagde dem, og jeg er alltid overrasket over detaljene som de kom frem til. Det gir en lignende følelse som når jeg hører tikkingen fra en mekanisk klokke. For meg er det litt som hjerteslaget i selve livet, påpeker Wilhelm Schmid.


Publisert 01.08.2019

Instagram

Basic.no