Bell & Ross BR 03-92 HUD

Helt fra grunnleggelsen i 1992 har Bell & Ross tilbudt klokker som henter sin visuelle inspirasjon fra flyinstrumenter. Med Bell & Ross BR 03-92 HUD fortsetter man trenden, men denne gang er det en langt mer moderne tvist på instrumentet som har inspirert designet.


Skrevet av Jørgen ErdahlBR 03 har blitt Bell & Ross’ største nåværende kolleksjonsfamilie og spenner i skrivende stund over totalt 29 forskjellige modeller. Felles for alle er den firkantede 42 millimeter store kassen, med de fire karakteristiske skruene i hvert hjørne. En annen fellesnevner er den tydelige likheten med et tradisjonelt cockpitinstrument, selv om man har eksperimentert med ulike farger og mønstre gjennom årene.


Bell & Ross BR 03-92 HUD
Også nyheten deler kasse og kassestørrelse med sine søsken. For anledningen har Bell & Ross valgt en variant i sort keramikk, som vi også har sett brukt flere ganger tidligere, senest da man kom med «Full Lum»-varianten i november i fjor.

Med sort gummirem

Med sort tøyrem

Nytt er designet på skive og visere, som samme med et safirglass med grønnskjær danner likheten med et HUD eller «Head-Up Display». Varianten HUD man henter inspirasjonen fra er naturlig nok den militære typen – hentet rett ut fra et moderne jagerfly. Det er også tydelig i markedsføringsmaterialet som Bell & Ross benytter når klokken annonseres, som en ekstra appell til de som er eller ønsker å være pilot.


Matt sort og lysende grønn
Teknisk er ikke klokken noen revolusjon. Man benytter samme urverk som sitter i andre varianter BR 03-92, men oppnår HUD-effekten ved å benytte markører direkte i safirglasset, sammen med visere og markeringer på skiven i sterk grønn Super-LumiNova. Timeviseren er i tillegg utformet som en trekant, montert på en egen roterende skive. Bruken av matt sort farge, på elementer som ikke har selvlysende materiale, skaper en kontrast som forsterker likheten.

På innsiden er det selskapet versjon av Sellita SW300-1 som benyttes. Det er et automatisk mekanisk urverk med 42 timer gangreserve. I tillegg til vanlig tidsvisning har man datovindu plassert klokken fem. Oppgitt vannresistanse er 100 meter.


Klokken leveres både med en sort gummirem og en sort tøyrem. Produksjonen er begrenset til 999 eksemplarer, og norsk pris er oppgitt til 39.900 kroner når denne kommer til autoriserte forhandlere i juni.


Autoriserte forhandlere:

. Thune Munch Brygge – Oslo

. Urmaker Jacobsen – Lillestrøm

. Urmaker Thorbjørnsen - Stavanger


 


Publisert 12.05.2020

Instagram

Basic.no