Breitling lanserer Chronomat for damene

I april dro Breitling sløret av sin helt nye tolkning av den sporty Chronomat-familien. Nå er tiden kommet for nye modeller også for det kvinnelige publikum – og nyheten presenteres i både 36 og 32 millimeter størrelse.


Skrevet av Jørgen ErdahlDe nye modellene følger tydelig i samme visuelle fotspor som mine familiemedlemmer, men tekniske og visuelle endringer plasserer de et lite knepp høyere på eleganseskalaen. For borte er selve opphavet til navnet, nemlig kronografen (stoppeklokkefunksjonen), som resulterer i renere skiver og som oppleves litt i tråd med den reduserte størrelsen.

Designelementene som den tydelige bezelringen med «rider tabs» og ikke minst den karakteristiske «Rouleaux»-lenken er selvsagt tilstede, sammen med tydelige og lettleste visere og timemarkører. Breitling har også inkludert et datovindu klokken seks.

Mekanisk eller batteridrevet
Breitling har ikke spart på valgmulighetene og lanserer den mekaniske og selvtrekkende Chronomat 36 i totalt ti ulike varianter, mens den batteridrevne Chronomat 32 kommer i syv ulike utførelser. Begge utgavene kommer med valgmuligheten stål, en kombinasjon av stål og gull eller i hellgull. I tillegg er det flere alternativer på skivefarge - og også mulig å pynte klokkene ytterligere med diamanter på timemarkørene og/eller langs bezelringen.

De nye Chronomat starter på 40.500 kroner for utgaven i 32 millimeter, mens den større 36 har en startpris på 49.900 norske kroner. Derfra beveger prisen seg oppover med helgullvarianten av Chronomat 36 som det dyreste familiemedlemmet, med en norsk pris på 276.100 kroner. 


Publisert 19.11.2020

Instagram

Basic.no