Breitling Top Time Limited Edition

For å fange interessen fra et yngre publikum på 1960- og 70-tallet lanserte Breitling en egen ungdommelig og rimeligere kronografserie – Top Time. En av de sjeldnere variantene var utgaven som med sin spesielle urskive har blitt kjent som «Zorro», og nå kommer en moderne nytolkning av nettopp den.


Skrevet av Jørgen ErdahlNylanseringen føyer seg inn i rekken av klokker som skuler bakover i tid for å finne designinspirasjon, men er ingen direkte relansering. Dette er likevel en klokke som fanger elementer fra originale Top Time og tilpasses det nåværende markedet.


Fortsatt avslappet og uformell
Hvor den originale Top Time med denne skiven kom med en urkasse som var forgylt eller i solid gull har man valgt rustfritt stål denne gang. Det harmonerer bra med klokkens arv om å være et mer avslappet og uformelt alternativ til de mer avanserte kronografene, og understrekes også i nyheten ved at man bruker et urverk basert på Valjoux 7753 - fremfor et dyrere egenprodusert.


 

 

Orignal modellen fra 60 tallet


Størrelsen har vokst til langt mer tidsriktige 41 millimeter, for originalens mindre størrelse hadde nok blitt snaut for dagens klokkemote. Likevel fanger man tidsånden med den oppdelte skiven, som benytter beige fargenyanser og dermed et tydelig vintagepreg. Borte er den originale tachymeterskalaen, som har blitt erstattet med en enkel minuttskala og Breitling har valgt å utvide rødfargen ved å inkludere dette på både time- og minuttviseren. Det blir sporty og lekent.Klokken er første lansering fra Breitling som inkluderer et «digitalt pass». Det vil si at man har utstyrt den med blokkjedeteknologi som gjør at man kan verifisere ekthet og spore servicedetaljer. Klokken kommer i et begrenset opplag på 2000 eksemplarer og norsk pris virker å havne i underkant av 60.000 kroner, men det er ikke bekreftet.


Publisert 11.04.2020

Instagram

Basic.no