Bulova Watches til Stavanger!

Urmaker Tom Møller Christensen hos Thv. Thorbjørnsen as i Stavanger tar inn nytt klokkemerke. –Norge er klar for Bulova, mener Tom.


Skrevet av Gunnhild Bjørnsti


Bulova computron 2019


Klokkemerket Bulova er amerikansk, grunnlagt i 1875, akkurat i den perioden hvor Amerika var inne en positiv tidsalder med industri og fremgang. Joseph Bulova, en visjonær leder, presenterte den ene innovasjonen etter den andre av klokkenyheter. Han startet en liten butikk i sentrum av New York City som markerte begynnelsen på hans livslange søken: å lage kvalitetsklokker for dynamiske mennesker.

Med en ustoppelig driv for perfeksjon, effektivitet og presisjon ble kvalitetsmekanikk  grunnlaget som Joseph Bulova bygde opp sitt merke fra grunnen av. Det som drev merkevarens kontinuerlige fremgang, var det å finne opp innovasjoner og teknologi innen klokkeverdenen.


Joseph Bulova collection


Bulovas bransjevennlige innovasjoner omfattet alt fra banebrytende standardisert produksjon av klokker til å utvikle den første elektroniske klokken som den mest nøyaktige klokken i verden den gangen. Gjennombruddet skjedde også utover produksjon av klokker.

Med banebrytende spirit forandret Bulova måten å markedsføre seg på med radio- og tv-reklame. Innen sport var det store fremskritt med Phototimer, og merket forvandlet transportkonseptet gjennom samarbeid med Lindbergh og på 46 NASA romskipsoppdrag. På den første turen til månen var en Bulova klokke med.

Med tradisjon for å være først ute, lanserte Bulova kolleksjonen Precisionist i 2010. Med særpreget design og svært nøyaktig urverk. Senest i 2016 endret merket bokstavelig talt klokkeverden med Curv-kolleksjonen, verdens første buede kronograf urverk.

I dag er Bulova drevet av de samme prinsippene for håndverk, innovasjon og teknologi som ledet den visjonære grunnleggeren for over 143 år siden. I likhet med Joseph Bulova selv setter merket egne standarder og egne regler ved å bryte grenser for å levere eksepsjonelle klokker.


Tom, hvor oppdaget du Bulova?

–Merket Bulova er jo alltid noe jeg har fulgt med på, og har vel fra tid til annen hatt en såkalt Devil Diver. Dette kallenavnet er på grunn av at merket har testet disse klokkene ned til 666 feet.

Hva kjennetegner klokkene?

­

–Det som er særpreget er den variasjonen av modeller merket har nå om dagen. De leverer jo bla. dykkeur, veldig klassiske mekaniske ur samt serier for kvinner i limited edition og ur hvor faktisk kassene er buede og formet etter håndleddet.


Devil diver

Devil diver


Hvordan kom du i kontakt med merket?

–Bulova har jeg hatt kontakt med en stund, og det at klokkemerket nå kommer til Norge er realisering av en drøm. Jeg har ventet på at det skulle ligge til rette for oss å starte med det.

Hvordan blir man akseptert som urmaker?

–For å bli godkjent forhandler finnes forskjellige krav fra forskjellige leverandører. Når vi som firma er godkjent for merker som Carl F. Bucherer, så er det vanligvis ikke noe problem å få inn prestisjemerker. Det er verksted, kunnskap og service samt engasjement for klokkemerket som avgjør.Hvilke Bulova modeller skal du satse på?

–Jeg skal prøve å få et spenn i kolleksjonen. Alt vil jo være tilgjengelig, men hovedpakken blir vel rundt Divere, klassikerne og de flotte damemodellene som har et fantastisk særpreg.

Vi har lansert litt av alt i og med at modeller kan forhåndsbestilles allerede nå. Jeg jobber nå med et lanseringsevent i sommer for alle klokkeinteresserte. Jeg mener Norge er veldig klar for dette kule merket nå, avslutter en engasjert Tom Møller Christensen.

Bulova føres også hos Urspesialisten i Kristiansand.


Publisert 29.05.2019

Instagram

Basic.no