Carl F. Bucherer - Manero Flyback!

De fleste klokkemerker har klokker i kolleksjonen som langt på vei definerer selve hovedpilaren i deres DNA. For Carl F. Bucherer vil mange nikke gjenkjennende når man viser til Manero-familien som et godt eksempel på klokker som fanger merkets unikhet. Og nettopp Manero Flyback har blitt en monumental modell for Carl F. Bucherer – til tross for at den kun har vært på markedet noen få år!


PartnerinnholdSveitsiske Carl F. Bucherer har en meget stolt historie tilbake til grunnleggelsen i 1888 i Lucerne. Fortsatt eies selskapet av familien som startet det, noe som i dagens klokkeverden begynner å bli en svært sjelden egenskap. Dette sikrer at kjerneverdiene videreføres - uten kompromisser, for Carl F. Bucherer er kjent for å være vært synonymt med kvalitet, innovasjon og lidenskap - egenskaper man verdsetter høyt. Selskapet har flere ganger markert seg med sin tekniske kompetanse innen urmakeri, og var blant annet det første som benyttet en perifert montert rotor i serieproduserte klokker.


Manero Flyback
Stoppeklokken Manero Flyback har kun et halvt tiår på markedet, men har allerede blitt lansert i godt over en håndfull ulike versjoner i både stål og gull. Her har Carl F. Bucherer klart å skape varianter som spenner over flere ulike preferanser, som gjør det enkelt å finne noe som passer - enten man ønsker klassisk eleganse eller en klokke som visualiserer sporty aktiviteter og en aktiv livsstil.


Urkassen måler 43 millimeter i diameter og har en høyde på 14.45 millimeter, hvor kassens design er med å fremheve bærekomforten for både store og små håndledd. Det buede safirglasset er en vesentlig faktor visuelt og gir Manero Flyback er svært klassisk utseende, sammen «dauphine»-viserne og de underskivene for stoppeklokken. Timemarkørene er fasettslipte og appliserte på skiven, mens resterende markeringer er trykte, herunder den passende tachymeterskalaen som følger bezelringen. Klokken har et datovindu plassert klokken seks.


CFB 1970
På innsiden av klokkene sitter CFB 1970 som er Carl F. Bucherers spesialtilpassede og justerte utgave av klassikeren Valjoux 7750. Urverket har 42 timers gangreserve med automatisk opptrekk og er pent dekorert, synlig gjennom glasset på baksiden. CFB 1970 er utstyrt med flyback-funksjonalitet som gjør at man kan tilbakestille og starte stoppeklokken med ett eneste trykk og som videre understreker den mekaniske finessen.

I Norge er det Urmaker Thorbjørnsen som er autorisert forhandler. Manero Flyback har en norsk veiledende pris på 58.000 kroner for stålutgavene, mens med urkasse i gull havner prisen på rundt 160.000 kroner.


Publisert 06.01.2020

Instagram

Basic.no