EDOX Chronorally X-Treme Pilot Limited Edition

Siden i fjor har sveitsiske EDOX vært offisiell tidtakingspartner til FIA World Rallycross Championship. I førersetet for satsingen er selskapets Chronorally, som har blitt offisiell klokke for mesterskapet – og som nå kommer i en helt ny utgave i begrenset antall.


Skrevet av Jørgen ErdahlOgså tidligere har EDOXs samarbeid med motorsport resultert i ulike varianter av deres kanskje mest sporty klokke – Chronorally. Ulike varianter som følge av samarbeidet med Formel 1-laget Sauber er verdt å nevne, og også fjorårets oransje variant som markerte starten på partnerskapet med FIA. Nyheten for 2020 bygger over samme lest som eksisterende utgaver, men i år er det grønne og gule fargenyanser som havner i fokus.


Sporty og friskt
Fargevalget oppgir dashbordet som inspirasjonskilde, men minner samtidig mistenkelig mye om fargene vi finner i FIA og Monster Energy sine logoer. Sistnevnte også en av hovedpartnerne til sportens høyeste nivå. Resultatet er uansett både sporty og friskt, om ikke like voldsomt og høylytt som vi så med den oransje forgjengeren.Fortsatt er klokken av det voksne slaget, med en PVD-behandlet kasse i titan på 48 millimeter i diameter og en høyde på 15 millimeter. Klokkens mest fremtredende egenskap er kronografen (stoppeklokken - som tillater målinger ned til ett tiendels sekund), som med sine meget store trykknapper kan betjenes også med kjørehansker på.

Sterk og lett
I tillegg finnes både dato og ukedag, hvor sistnevnte er plassert som en «retrograde»-variant mot toppen av skiven. For å understreke fokuset på motorsport er det en tachymeter-skala som følger ytre kant av skiven, og som gir deg muligheten til å måle hastighet over en gitt distanse. Legg også merke til kontrastsømmene på remmen som ytterligere forsterker det sportslige preget.Bruken av titan i kassen gjør at klokken - på tross av sin voksne størrelse - bærer lett, med en oppgitt totalvekt på 130 gram. Materialbruken i kassen og safirglasset sikrer god motstandskraft mot riper, og klokken er også oppgitt vanntett til 100 meter. På innsiden finner vi et batteridrevet urverk i form av Edox Caliber 38s.


EDOX Chronorally X-Treme Pilot Limited Edition kommer i et begrenset antall på 555 eksemplarer totalt. Klokken har fått en oppgitt pris på 17 690 veil. og er i salg nå.


Santrade as er offisiell grossist i Norge, for mer info www.santrade.no


Publisert 08.05.2020

Instagram

Basic.no