Et moderne mesterverk – Oris Big Crown ProPilot X Calibre 115

Oris siste lansering – Big Crown ProPilot X Calibre 115 – er et moderne mesterverk og et symbol på det frittstående sveitsiske merkets urmakervisjon. Og den åpne konstruksjonen viser til det fulle hvilken evigvarende skjønnhet og verdi et mekanisk urverk kan gi!


Partnerinnhold 


Oris Big Crown ProPilot X Calibre 115


Sveitsiske Oris har lenge hatt ekspertisen til å produsere Calibre 115, men Beat Fischli (COO) mener tiden ikke vært inne, før nå. – Med erfaringene fra våre tidligere produkter har vi nå et ønske om å vise verden et nytt nivå av vår ekspertise innen urmakeri, og Big Crown ProPilot X Calibre 115 er resultatet av flere års utvikling.

Beat Fischli (COO)

En klokke som ikke bare har et fantastisk urverk, men hvor man også kan se dette med sine egne øyne på grunn av den skeletoniserte konstruksjonen. Selv hovedfjæren ligger åpen for innsyn og er kanskje det ene elementet jeg er mest stolt av. En perfekt måte å vise frem hva vi er i stand til, men også for brukeren å se skjønnheten i et mekanisk urverk.


«Klokken er en moderne tolkning av luksus – laget for å fremheve den evigvarende verdien av en høykvalitets sveitsisk mekanisk klokke. Luksus i form av verdsettelse av kvalitet, tid og rom»


Oris Big Crown ProPilot X Calibre 115
I vårt moderne og digitaliserte samfunn er det mange som lengter etter en tid hvor man kunne forstå hvordan ting fungerte. Og det er nettopp det som er et av hovedmålene og ambisjonen når Oris nå lanserer Big Crown ProPilot X for å vise frem Calibre 115 i all sin mekaniske prakt.

Med lenke

Med rem


For med skeletonisert skive får man innsyn gjennom safirglassene både fra for- og baksiden, hvor tannhjul, broer, juveler og den store hovedfjæren utgjør vesentlige elementer av klokkens design. Et design som ikke er futuristisk, men fremtidsrettet og som viser Oris’ styrke som frittstående selskap med mulighet for å være kompromissløse i søken etter det unike. Samtidig henter designet inspirasjon fra kultur, arkitektur, luftfart og naturen rundt selskapets hovedkvarter i Waldenburg.


Klokkens fremside har markante visere som er fylt med Super-LumiNova®


Urkassen måler 44 millimeter og er produsert i titan som gjør klokken sterk, men samtidig lett. Også den integrerte lenken er produsert i samme materiale og sikrer både robust og behagelig bruk. Den spesielle bezelringen henter sin inspirasjon fra turbinbladene i jetmotorer på fly – et design som også brer seg utover kronen og også på den indre bezelen. En flott børstet finish gir et eksklusivt, men nedtonet uttrykk som er helt i tråd med klokkens pilotarv.Klokkens fremside har markante visere som er fylt med Super-LumiNova® for å sikre utmerket lesbarhet. Sekunder vises i en egen underskive mellom syv og åtte, mens gangreserven vises ved hjelp av en patentert sirkulær skala mellom to og fire.


«Klokken er designet for å være moderne, men likevel tidløs. En klokke som vil være like visuelt relevant i fremtiden, som nå»


Caliber 115
Det egenutviklede urverket – Caliber 115 – bygger på arven etter Caliber 110 og har en rekke imponerende egenskaper som virkelig viser Oris’ kompetanse innen ypperste urmakeri. Verket trekkes for hånd og hovedfjæren gir hele 10 dager (240 timers) gangreserve. Langt mer enn de fleste konvensjonelle urverk som typisk har 2-3 dagers kraftreserve. Unike grep er tatt for å gi det åpne uttrykket, samtidig som funksjon og kvalitet beholdes.Urverket har ingen unødvendige detaljer. Ingen unødvendig dekorasjon. Her finner du ikke skråslipte kanter eller polerte flater, men heller matte og børstede flater som reflekterer klokkens fokus på mekanikk og tradisjonelt sveitsisk urmakeri. Slik naturen ønsket det om du vil – Pure Oris!

Norsk veiledende pris er 75 500 med lenke og 70 000 med rem.


Publisert 05.09.2019

Instagram

Basic.no