Kamuflerte muligheter...

Å gjøre noe vanskeligere å oppdage gjennom bruk av kamuflasje har vært av interesse for både dyr og mennesker i lang tid. Men selv om kamuflasje hos oss mennesker kanskje første og fremst sender tankene mot militære styrker, er det nå et flust av klokkeprodusenter som tilbyr egne varianter. Hensikten er imidlertid ikke alltid å gjøre klokkene mindre synlig, kanskje snarere tvert imot?


Skrevet av Jørgen Erdahl - Horae.no


Selv om kamuflasje, i ulik form og farge, har vært populært lenge i både moteverdenen og klokkeverdenen, virker trenden med bruk av kamuflasjemønster å ha fått en solid oppsving den siste tiden. Her er det først og fremst selve mønsteret som står i fokus, gjerne i litt mer friske og spenstige farger som bryter med den opprinnelige hensikten å skjule klokken fra omverdenen. Og finner man kamuflasjemønsteret appellerende, finnes det flust av muligheter for både menn og kvinner, og i mange ulike prisklasser. Her er et lite knippe..


Audemars Piguet Royal Oak Offshore Chronograph “Camo”

Tradisjon tro har enkelte merker tjuvstartet klokkeåret 2019, og fra Audemars Piguet kommer helt nye kamuflerte utgaver av Royal Oak Offshore Chronograph. Her bygger man videre på utgaven i både tidligere utgaver med kamuflasje også på skiven, samt utgaven i beige som ble lansert tidligere i år. Nå gjøres tre nye ensfargede modeller tilgjengelig.

Blå og grønn, som begge kommer med urkasser i stål, samt en utgave i roségull med brune elementer. Felles for alle er bruken av keramiske bezelringer og et kamuflasjemønster som dekker hele remmen. Om man føler at kamuflasjen blir for mye av det gode kan man også få ensfargede remmer som matcher klokkene.

Klokkene beholder alle egenskapene man kjenner fra tidligere versjon. Det betyr en solid størrelse på 44 millimeter med alle de karakteristiske elementene fra Royak Oak Offshore-serien, herunder en vanntetthet til 100 meter. På innsiden sitter cal. 3120/3840 som gir deg 50 timers gangreserve og, som det fremgår i navnet, kronograf-funksjon i tillegg til normal tidsvisning og dato.

Internasjonal pris er oppgitt til ca. 270.000 norske kroner for stålutgavene, mens utgaven i roségull havner på ca. 400.000 kroner.


Omega Trésor med «Camo Strap»

Tidligere i år lanserte Omega en helt ny utgave av Trésor-kolleksjonen, spesielt rettet mot en ny generasjon kvinnelige kjøpere. Klokker med masse elegante og historiske elementer, men som med sine moderne linjer tok sikte på å skape morgendagens klassikere. Med supermodellen Kaia Gerber på laget, har Omega nå lansert egne «Camo Straps», spesielt utviklet for de nye Trésor-modellene, som kommer i både 36 og 39 millimeters størrelse.

Klokkene, som i utgangspunktet er ganske elegante med sine slanke og diamantsatte linjer, får et nytt og spennende uttrykk med de nye remmene. Likevel er nok ikke dette klokker man da tenker å ta ut i skogen, men et enkelt rembytte kan altså skape en ganske annen klokke enn man har hatt på vanlig ensfarget rem. Hipt og ungdommelig.

Har du ikke klokken fra tidligere må du regne med å betale fra 39.500,- for stålmodellen, mens utgaven i Omegas eget «Sedna-gull» koster 77.000,-. Har du allerede klokken i samlingen kommer du billigere unna med innkjøp av kun en ny rem eller to.


Casio G-Shock GA-700CM “Camouflage Series”

Første alternativ på listen er trolig også blant de mest åpenbare, i form av de svært robuste klokkene fra Casio G-Shock. Produsenten, som sikter seg inn på å lage klokker som virkelig skal tåle nærmest all juling man kan utsette den for, har en lang tradisjon for kamuflerte utgaver og dette er kun ett av mange alternativer i kolleksjonen.

GA-700CM gir deg flere ulike varianter å velge mellom, som alle har et meget gjennomført kamuflasjetema med mønster både på remmen og urkassen. Dette er relativt voksne klokker, med en diameter på solide 53.4 millimeter. Klokken har masse nyttige funksjoner for de som ønsker å benytte den i krevende situasjoner, herunder stoppeklokke, nedtelling, alarmer, automatisk kalender og selvsagt svært god motstandsdyktighet mot støt, vann og ytre påkjenninger. Batterilevetiden er også solid med sine 5 år. Veiledende norsk pris er 2125,- kroner.


Publisert 22.12.2018

Instagram

Basic.no