MeisterSinger presenterer sitt andre astronomiske ur: The Astroscope

MeisterSinger er kjent for sine uvanlige klokker med kun én viser som ikke bryr seg om sekundene. Urskiven viser tiden med stor presisjon.


Skrevet av Gunnhild BjørnstiEtter den fremragende suksessen med Lunascope, MeisterSingers månefaseklokke, har selskapet nå utviklet en ekstra modell med et astronomisk tema. The Astroscope viser ukedagene som de aldri har blitt vist før, dvs. relatert til himmel-legemer som har blitt tilskrevet de forskjellige dagene fra gammelt av.


Gammel arv

Det er solen og månen som inndeler tiden i dag og natt og årets tolv måneder. Inndelingen i syv-dagers uker følger imidlertid ikke noen spesiell astronomisk rytme, men har mer en mytologisk bakgrunn. Oppdelingen stammer mest sannsynlig fra babylonerne, som i likhet med mange andre folkegrupper anså tallet syv for å være spesielt hellig og forbundet med syv planeter som solen, månen, Mars, Merkur, Jupiter, Venus og Saturn. Akkurat som de fleste planeter er oppkalt etter romerske guder, har de fleste dager i uken på både tysk og engelsk sine tilsvarende navn fra norrøn mytologi. Gjennom historien har forbindelsen mellom ukedagene og himmellegemer bestått tidens tann.


 


Sjelden konstellasjon i 2020

Med disse himmellegemene og deres klassiske symboler, viser The Astroscope ukedagene ikke på en lineær måte, men vandrende frem og tilbake i en konstellasjon som bare forekommer hvert tiende til tolvte år på den sørlige nattehimmelen på den nordlige halvkule. Nå i juli 2020, med unntak av Solen, vil alle himmellegemene på ukedagene være synlige på samme tid. The Astroscope stiliserer denne formasjonen på urskiven med en lys prikk som vises på mandag ved 12-tallet og Månesymbolet og dagen etter til høyre ved Mars-symbolet. Onsdag vises det ved siden av Merkur ved 9-tallet; på torsdag ved siden av Jupiter og 3-tallet.Dette er en fantastisk design som er lett å forstå selv om tiden vises med bare én urviser. Ingen MeisterSinger-klokke har hatt en så lang og vakker historie som The Astroscope, den leveres med en brosjyre som beskriver den historiske bakgrunnen i detalj og forklarer også den nye teknikken. Under urskiven beveger en stor disk seg for ukedagene med et antall lyse prikker, et skritt videre fra den ene dagen til den neste, og bevegelsen er alltid sirkulær akkurat som på himmelen.

Opprinnelig vil The Astroscope være tilgjengelig i to varianter, men de er alle designet med en mørk urskive som skildrer nattehimmelen. Tallene vises i fin seriff-skrift, og de astronomiske symbolene vises på urskiven enten i blått eller i den lysende fargen "Old Radium." Over det sirkulære datovinduet og MeisterSinger-logoen er det en antydet horisont, som gir inntrykk av å se opp mot himmelen.

De to modellene har skinnrem i farger som passer til typografien.

The Astroscope drives av et sveitsisk automatic urverk som kan ses gjennom baksiden i glass. Kassen i rustfritt stål er slankt på 40 millimeter i diameter og vannavstøtende opp til et trykk på 5 bar.

Forhandlere: Urmaker Thorbjørnsen, Thune Munch Brygge, Urmaker Jermstad


De første Astroscope urene vil være tilgjengelige i april og koster 1.990 euro


Publisert 16.04.2020

Instagram

Basic.no