Ny herreklokke fra Cartier!

Cartier er et av de tradisjonsrike husene med lang klokkehistorie. Og de er nesten like kjent for sine nyskapende kasseformer og utsmykkede klokker. Nå har de igjen strukket strikken og designet en ganske ekstrem Tonneau.


Skrevet av Kristian Hviding Kvam – Gyrus MagazineTo år etter Cartiers klassiske Santos kom den første Tonneau i 1906. Igjen brøt Cartier fullstendig med de runde kasseformene på datidens lommeur. Tonneau betyr tønne, enkelt og greit.
En merkelig sak i 1906 var det også at Cartier valgte å dekke klokken i platinum som var helt uhørt på en tid hvor gull var standard. Likevel ble klokken svært populær. Moderne og med en vannvittig bærekomfort takket være at kassen er kurvet på undersiden.I år kommer altså en nylansering av denne en gang så visjonære klokken. Klokken kommer som en alminnelig variant i rødt gull og platinum, men også som en lekker skeleton med to separate skiver for tidssonevisning.


Det er spennende hvordan Cartier har klart å lage et urverk hvor drivverket sitter på en rett linje i en kurvet kasse. Hvordan de så har fått til tidssonevisning på to skiver i samme slengen er imponerende. Cartier løser dette elegant i 9919MC urverket simpelthen ved å skråskjære tønne og balansehjul.

Klokkene kommer i 100 eksemplarer hver og vil koste kr 195 000.-
Publisert 17.12.2018

Instagram

Basic.no