Ny Seamaster Diver 300M – 007 Edition

Den 25. filmen - No Time to Die - i rekken om den britiske agenten James Bond er snart klar, og når den tilsynelatende uovervinnelige briten skal i ilden nok en gang er det med en helt ny Omega Seamaster Diver 300M på armen.


Skrevet av Jørgen Erdahl - Horae.noKlokken bygger over samme lest som den nyeste versjonen av Seamaster Diver 300M, men Omega har valgt å gjøre flere endringer, både visuelt og i materialbruken til denne versjonen. Alle endringene virker å ha som mål å sende tankene bakover i tid, for her får man assosiasjoner til langt mer klassiske dykkerklokker enn det Seamaster Diver 300M normalt sett er.


Titan & Fauxtina
Den 42 millimeter store kassen er visuelt lik, men nå produsert i titan. Det gir både et litt mørkere utseende, men også en redusert vekt sammenlignet med stål. Bezelringen i keramikk er borte og erstattet av en utgave produsert i aluminium, som forøvrig også brukes for å produsere skiven. Denne har mørke beige/brune markeringer og materialet vil utvikle en patina over tid. Fargetemaet sprer seg videre til skiven, som hviler under en buet utgave av safirglasset, og som dermed gir klokken et ganske annet utseende enn et flatt glass ville gjort.  Det selvlysende materialet har fått en brun/beige behandling som gjør at det ser gammelt og eldet ut. Denne er forøvrig blå og også markeringene i bezelringen (!) har fått lume som gjør at klokken leses enkelt i mørke omgivelser.Datovinduet er helt borte, og klokken seks har man funnet plass til pilsymbolet som skal indikere at dette er utstyrt utlevert av det britiske militæret (MoD). Øvrig tekst på skiven er kjent og små røde detaljer bryter opp på Seamaster-teksten og spissen av sekundviseren.

Klokken leveres på en mesh/milanese-lenke som utvilsomt gir den et annet utseende enn man har blitt vant til. Fiffig nok er også lenken produsert i titan, noe som gjør at totalpakken blir en svært lett utgave av Seamaster som festes rundt håndleddet med foldespenne. En NATO-rem er også tilgjengelig, som seg hør og bør for en militær klokke, og denne har fargetoner av grå, mørk grå og beige.Moderne teknologi i klassisk innpakning
På baksiden har man valgt inskripsjoner som viderefører pilsymbolet på forsiden, nemlig ved å etterligne serienummer fra det britiske militæret. 0052 skal henvise til at dette er laget for marinepersonell, 923 7679 visstnok for å vise at det er en dykkerklokke og bokstaven A fordi klokken har skrudd krone. 007 er en åpenbar henvisning, mens 62 skal sende et nikk til årstallet 1962 hvor verden fikk se den første James Bond-filmen.

På innsiden sitter Omega egenproduserte 8806 som har masse moderne egenskaper. Det betyr masse motstandskraft mot ytre påkjenninger og solid nøyaktighet. Baklokket gir ingen indikasjoner om at dette er en limitert utgave, og det stemmer faktisk ettersom klokken går inn i den normale kolleksjonen, så får vi se hvor lenge den blir der.

Norsk pris vil bli 89.300 kroner på lenke, mens utgaven på NATO-rem kommer på 78.800 kroner.Publisert 17.12.2019

Instagram

Basic.no