Omega Speedmaster – Apollo 11 50th Anniversary Limited Edition

2019 markerer 50 år siden en av menneskehetens aller største bragder – de første skritt på månen. Ettersom Omega leverte klokker til NASA og Apollo-ekspedisjonene er det derfor naturlig at de hedrer jubileet med spesialmodeller av sin Speedmaster. Nå kommer en spesialutgave i stål, med innslag av edelt metall.


Skrevet av Jørgen Erdahl - Horae.no


Dette var armbåndsuret som ble benyttet av astronautene under flere av NASAs ekspedisjoner.


Omega Speedmaster Professional er og blir en av verdens mest ikoniske klokker – gjerne kun omtalt som nettopp «Moonwatch» i entusiastkretser. Dette var armbåndsuret som ble benyttet av astronautene under flere av NASAs ekspedisjoner, herunder Apollo-programmet.. 50 år etter Apollo 11 har Omega lansert to spesialutgaver for å hedre ekspedisjonen – én sterkt limitert utgave i helgull, samt denne som kommer i stål, men med innslag av en 18 karats gullegering Omega omtaler som «Moonshine». Dette er en fargemessig litt dusere og samtidig hardere/mer motstandsdyktig utgave av gull.En blanding av det klassiske og moderne
Sammenlignet med standardutgaven av “Moonwatch” er det en hel del endringer på årets spesialutgave, med flere historiske nikk og referanser til Apollo 11. Lettest synlig er astronauten Buzz Aldrin på tur ut av landingsmodulen “Eagle”, som er gravert i underskiven klokken ni og også tallet 11 har fått en annen utforming enn de andre. Snur man klokken rundt finner man et fotavtrykk og det svært kjente sitatet som Neil Armstrong ytret da han tok sine første steg på månens overflate 20. juli 1969.

Klokken forøvrig er på mange måter en blanding av klassiske referanser og det moderne. Fortsatt er kassen 42 millimeter med en lenke av den klassiske typen, som er med å gi modellen et ganske karakteristisk utseende. Bezelen er i nevnte «Moonshine» med sort keramisk innlegg som sikrer en langt større motstandsdyktighet mot riper enn de tradisjonelle aluminiumsvariantene. Skiven er ganske tydelig inndelt, hvor den innerste sirkelen har en mørk grå og litt ru overflate, mens yttersirkelen er sort. Alle markeringer, samt viserne som i tillegg er fylt med hvitt selvlysende materiale, er i Moonshine-gull. Logoene til Omega, både på skiven, kronen og lenken, er av det klassiske slaget.Nytt urverk
En viktig teknisk endring er det helt nye “Master Chronometer”-sertifiserte urverket caliber 3861. Flere patenter, herunder et balansehjul i silisium som sikrer motstand mot magnetisme opp til 15.000 gauss, balansefjær i silikon (Si14), 50 timers gangreserve og en langt bedre nøyaktighet er blant fordelene.


Klokken er limitert til 6969 eksemplarer og norsk veiledende pris er satt til 88.400 kroner.

Levert sammen med klokken er en forseggjort boks hvor du finner en ekstra reim, laget i kork for å etterligne varmeskjoldene som ble benyttet på kommandomodulen. Boksen inneholder også to “mission patches”, verktøy for å bytte mellom lenke/rem, forstørrelsesglass, samt en liten kopi av landingsfartøyet (lunar module) som fungerer som klokkeholder.


Publisert 27.05.2019

Instagram

Basic.no