Oris «Art Blakey» Limited Edition

Den nyeste limiterte utgaven til Oris – «Art Blakey» Limited Edition – nærmest roper «retro cool» der den hyller den kjente jazz-trommeslageren. Men i sin sofistikerte enkelhet er den også en flott følgesvenn også om du ikke snurrer jazz på platespilleren til daglig.


Skrevet av Jørgen Erdahl - Horae.noArt Blakey var et stort navn innen jazzmusikken, både som bandleder og trommeslager helt frem til (og etter) sin død i 1990. Kjent som en kraftfull og energisk musiker var han også en av grunnleggerne av trommestilen innen bebop. I 2005, femten år etter hans død, ble han hedret med Grammy Lifetime Achievement Award for sitt arbeid innen jazzmusikken.


Art Blakey

 


Selv om Oris’ spesielle versjon ved første øyekast fremstår svært så simplistisk med tydelig art deco-stil, er det små herlige detaljelementer som skjuler seg i den 38 millimeter store urkassen i stål. Den sølvhvite «opaline»-skiven som ved første øyekast kun huser Oris’ egen logo, etterligner nemlig skinnet på en tromme. Ser man nøye etter vil man se små appliserte fester, som imiterer de man finner på nettopp en jazztromme. Ytre ring gir plass til en enkel sirkel med minuttmarkeringer, med små hint av selvlysende materiale på hvert hele kvarter. Også de tynne elegante viserne har fått et hint av det samme for å bedre lesbarheten. Det hele toppen med et buet glass i safir, som gir klokken et gjennomført historisk preg.På innsiden sitter urverket Oris 733 som er basert på Sellitas arbeidshest SW 200-1. Det trekkes automatisk og har litt beskjedne 38 timer gangreserve. Urverket er ikke synlig ettersom baklokket er lukket, og heller utstyrt med det som skal etterligne en cymbal. 1000 eksemplarer vil bli produsert og veiledende pris er 20.000 norske kroner.


Publisert 11.11.2019

Instagram

Basic.no