Oris Big Crown Bronze Pointer Date 40 mm

Big Crown Pointer Date er utvilsomt en av Oris’ viktigste og mest historiske modeller. Med en rik arv som strekker seg tilbake til første introduksjon i 1938 har dette vært en familie som har vært med å definere merkets pilotklokker mer enn kanskje noen. Nå kommer en variant hvor bronsekassen får selskap av en matchende skive.


Skrevet av Jørgen ErdahlDe fleste mekaniske klokker i dagens marked benytter seg av det etter hvert så kjente «vinduet» for å gi deg informasjon om dagens dato. Før var det imidlertid langt vanligere å ha en egen viser som pekte mot en datoskala langs ytterkanten av skiven, eller som Oris kaller det; pointer date.

Det er en estetisk vakker måte å levere informasjonen på og heldigvis noe man har beholdt på denne modellen. Også den store kronen, opprinnelig for at nettopp piloter enkelt skulle kunne stille klokken med hansker på hendene, er tilstede som seg hør og bør.Bronse i dobbel forstand
Nyeste variant av Big Crown Pointer Date ble introdusert tilbake i 2018 og har allerede kommet i ulike versjoner, primært i rustfritt stål. Størrelsesmessig har de vært tilgjengelig både i 36 og 40 millimeter, hvor førstnevnte også tidligere har kommet med bronsekasse. Nå kommer den for første gang i den større 40 mm kassen, og da med den slående brune skiven (også denne i bronse) som nærmest smelter sammen med bronsekassen. Subtile gullnyanser på viserne er valgt og pynter ørlite opp.

På innsiden finner du Oris’ variant av klassiske og kompetente Sellita SW-200, med litt beskjedne 38 timer gangreserve. Norsk veiledende pris er 19.300 kroner og klokken er tilgjengelig nå.


 


Publisert 16.02.2020

Instagram

Basic.no