Oris Ocean Trilogy

Oris og det våte element går nærmest hånd i hånd, og selskapet har fått en engasjert tilhengerskare både her hjemme i Norge og verden rundt med sine flotte og robuste dykkerklokker. I likhet med mange firmaer har også Oris engasjert seg i arbeidet med å bevare verdens hav og dets «innbyggere», og kommer nå med et helt spesielt og limitert «Triology»-sett!


Skrevet av Jørgen Erdahl - Horae.no


Tre ulike modeller – med klare likheter!


Som navnet antyder er det snakk om tre ulike klokker som presenteres i en helt spesiell eske, passende produsert av resirkulert plast. Klokkene - Great Barrier Reef III, Clean Ocean & Blue Whale Chronograph – kommer alle med urkasser i stål og med samme spesielle blå skive og matchende mørke blå keramiske bezel. Hver av klokkene symboliserer arbeid som Oris har engasjert seg i, som omfatter både bevaring av Great Barrier Reef og blåhvalen, samt arbeidet med å begrense den enorme forurensningen i havet.


Great Barrier Reef III

Blue Whale Chronograph

Clean Ocean

 


Tre ulike modeller – med klare likheter!
Modellene skiller seg fra hverandre både i størrelse og funksjon, hvor Clean Ocean er en klassisk trehåndsklokke med dato på 39.5 millimeter, mens de to andre både er litt større og mer teknisk intrikate. Great Barrier Reef III kommer med en spesiell datovisning langs en indre sirkel og en egen «small seconds» sekundviser plassert klokken ni. Blue Whale Chronograph er en ganske klassisk kronograf (stoppeklokke) med sine tre underskiver, også denne med datovisning. Førstnevnte har en kasse på 43.5 millimeter, mens kronografen er på relativt voksne 45.5 millimeter.

Som seg hør og bør tåler klokkene vann ned til 300 meter under vannskorpa, og Blue Whale Chronograph har faktisk en vannresistanse til 500 meter. Alle klokkene har mekaniske urverk som trekkes automatisk når du har dem rundt hånden.Det spesielle settet er limitert til 200 eksemplarer og internasjonal pris tatt i betraktning ser dette ut til å havne på rett rundt 100.000 norske kroner, hvor deler av summen går til organisasjoner Oris samarbeider med.


Publisert 22.07.2019

Instagram

Basic.no