Panerai Pre-SIHH 2019

Den nye Submersible Chronograph er inspirert av Guillaume Néry, en fransk free diver champion som er internasjonalt berømt for flotte undervannsbilder. Og alle verdensrekordene som han har slått.


Tekst: Gunnhild Bjørnsti - Foto: PaneraiDet fulle navnet på dykkeruret er Submersible Chrono Guillaume Néry Edition (PAM00982). Utgaven er en kombinasjon av ytelse, styrke og pålitelighet som er verdig mesteren som har inspirert til denne fantastiske nye mekaniske teknikken. Guillaume Néry var to ganger verdensmester, og han brøt fire av verdensrekordene innen free diving med konstant vekt.

Denne tidligere profesjonelle idrettsutøveren er opptatt av verdens havområder og kaller seg en ambassadør for livet under vann. Han omsetter sine forbløffende undervannsopplevelser til bilder og videoer som overrasker alle som ser dem. Til hans heder har Panerai skapt en ny klokke som kombinerer teknisk ytelse og et bemerkelsesverdig tøft, sporty utseende.


Fridykker Guillaume Néry

Guillaume Néry


Submersible Chrono Guillaume Néry er fremfor alt en profesjonell dykkerklokke, vanntett ned til 300 meter (30 bar) og utstyrt med en enveis rotasjonsbezel som viser nøyaktig dykkets varighet. Skiven er tydelig lesbar under alle lysforhold og i mørket, takket være de lysende hvite markørene som står sterkt ut mot en grå, strukturert bakgrunn. Nérys signatur er gravert på skruen samt hans siste rekord oppnådd med et enkelt pust: 126 meter!
Klokken er både sexy og elegant, lett, skapt i titan som balanserer perfekt mot de blå detaljene. Uret er også en presisjonskronograf, med tilbakestillings-funksjon og  nullstilling av sekunder-viser for å aktivere perfekt synkronisering med et referansesignal. Submersible Chrono Guillaume Néry-utgaven er utstyrt med P.9100 automatisk kaliber med batterikapasitet på tre dager. Urverket ble fullstendig utviklet hos Panerai Manufacture i Neuchâtel, Sveits, hos Laboratorio di Idee hvor originaliteten og presisjonen av Panerai-klokker forvandler hvert design til god teknisk ytelse og særpreget kvalitet.
Fakta

  • Urverk: Automatisk mekanisk, P.9100 kaliber utviklet av Panerai Manufacture. 8.15 mm tykk. 37 juveler. Glucydur® balansehjul, 28,800 vekslinger pr time. Incabloc® anti-sjokk system.

  • Funksjoner: Timer, minutter, sekunder, tidskalkulering, flyback kronograf.

  • Urkasse: 47 mm, titan. Skruer/innstilling for kronograf funksjonene ved 8- og 10-tallene. Enveis roterende bezel i titan med blå keramisk overflate. Bak-kasse i titan med spesialgravering. Skruebeskyttelse i titan.

  • Urskive: Grå med lysende detaljer og visere. Sekunder ved 9-tallet, timer ved 3-tallet, , sentral kronograf med sekund- og minuttvisere.

  • Glass: Safirglass laget av korund (svært hardt mineral) på 1.8 mm tykkelse. Anti-reflekterende overflate.

  • Batteritid: 72 timer.

  • Vanntett ned til 30 bar (300 meter).

  • Gummirem med Panerai sin spesielle blåfarge og trapesformet lås i titan.

  • Pris 18.900 euro


Publisert 30.11.2018

Instagram

Basic.no