Pyntet utgave av Blancpain Fifty Fathoms Automatique

Blancpains «Fifty Fathoms» er en sann legende innen armbåndsur og mange mener at utgaven fra 1953 må regnes som verdens første moderne dykkerklokke. De siste årene har selskapet hentet frem inspirasjon fra arkivene og lansert en rekke nye utgaver i familien, herunder den helt nye Fifty Fathoms Automatique med urkasse i rødt gull og blå keramisk skive!


Skrevet av Jørgen Erdahl - Horae.no


Rødt gull, keramikk og et hint av safir


Da Fifty Fathoms ble lansert var det utvilsomt en ren arbeidsklokke med en klar misjon man fikk presentert. I likhet med så mange andre klokkeserier har man gjennom årene likevel kommet med moderne og endrede utgaver som passer vel så godt til alle de som ikke bruker dagene under vann, uten at man har firet på kravene til klokkens robusthet av den grunn. En motstandsdyktighet ned til 300 meter bør holde for både badeferien og for de som tar på oksygentankene på ryggen.

Rødt gull, keramikk og et hint av safir
Årets lanseringer fra Blancpain ga oss flere nye familiemedlemmer og denne versjonen er utvilsomt den mest pyntede av de alle. Her får du den voksne 45 millimeter store og 15.4 millimeter høye urkassen utført i «satin finished» rødt gull - med en skive av blå keramikk som har en tydelig «sunburst»-effekt og som mørkner mot ytterkanten. Den spesielle og visuelt nesten avrundede bezelringen er utført i safirglass og gir et helt spesielt utseende som utvilsomt sender tankene tilbake i tid.Klokken drives av Blancpains eget caliber 1315 som er et automatisk urverk på 227 deler med fem dagers gangreserve, og hvor opptrekket sikres av en rotor i 18 karat gull. Flott er det derfor at disse klokkene har innsyn til urverket gjennom safirglasset på baksiden.

Edelt metall gjør at prisen på denne havner i overkant av 300.000 norske kroner, men man finner også modeller i mindre edle metaller som kan være fullgode alternativer.


Publisert 17.07.2019

Instagram

Basic.no