Seiko Presage hyller Japansk håndverk med porselen fra Arita

I løpet av noen korte år har Presage klokkene vunnet hjertet til mange klokkeentusiaster verden rundt. Presage klokkene kombinerer Seiko sin tradisjonsrike klokkekunst med japansk håndverk, dette ser vi i blant annet ved bruken av emalje og Urushi lakk.


PartnerinnholdI dag setter Presage et nytt tradisjonsrikt japansk håndverk i fokus med en serie av to nye automatikk klokker med en tallskive som er laget av porselen fra Arita, en by som i over 400 år har vært hovedstaden for porselen i Japan.
 
Arita porselen har fått sin hyllest i klokkens tallskive, her ser man spor av blått på den hvite skiven, noe som stammer fra utseende til det originale Arita porselen. Tallskiven, som er laget av Arita i seg selv, har en rik tekstur og dybde som er en signatur på det fineste porselen.


 Arita porselen. Tradisjonsrikt håndverk og moderne teknikker

Formet tallskiver før første brenning

For å produsere disse tallskivene kreves det en utfordrende kombinasjon av ferdigheter, tålmodighet og kreativitet. Først må base-materialet settes i en form som gir tallskiven tyngde, dette er spesielt viktig i modellen som har gangreserve viseren nedfelt i et hull på tallskiven.

Tallskivene blir så tørket, for så å bli brent for første gang på 1.300 grader som gjør materialet hardt og hvitt. Hashiguchi og hans håndverkere tilføyer så en glasur for hånd og tallskivene blir igjen brent, denne gangen for å feste glasuren på skiven.

Denne prosessen gir da tallskiven dets dype og rike utseende med et hint av et blått skjær. Deretter blir hullet for datovindu og visere skjært ut med laser. Til sist blir tallskivene igjen brent for å gjøre overflaten glatt etter utskjæringen.


To nye modeller, en med en ny forbedret gangreserve 

Denne nye Presage serien består av to tolkninger av designet, begge er drevne av Seiko sitt høykvalitets 6R kaliberserie. Den første klokken tilbyr kaliber 6R27 med en gangreserve på nitallet og en datovisning på sekstallet. Den andre modellen kommer med et nytt kaliber, 6R35 som gir en gangreserve på 70 timer.

Hvert aspekt på disse klokkene står i stil til den kjente Presage stilen med utmerket håndverk og detaljer. Klokkens glass er av buet safir, kassens bakside viser frem 6R verkets fine finish og begge klokkene er 10 bar vanntette.

Denne serien av Presage Arita Porcelain Dial Series vil være tilgjengelig fra september 2019 hos utvalgte Seiko forhandlere


Arita er en liten by i Kyushu, den tredje største øyen sørvest i Japan. Denne byen kom til på tidlig 1700-tallet når leire som kunne brukes til porselen ble oppdaget der. Deres porselen ble velkjent for å ha høy kvalitet rundt om i Japan.
 
I løpet av èn generasjon ble Arita porselen, som også er kalt «Imari ware», kjent i Europa og senere mer internasjonalt da det ble åpnet for handel på 1900-tallet. Arita porselen har fortsatt høye priser den dag i dag og mange porselenhåndverkere jobber fortsatt i den lille byen.
 
På grunn av dette var Arita porselen et naturlig valg for den nye Presage kolleksjonen, men Presage teamet måtte bli 100% sikker på tallskiven sin holdbarhet. En ny type Arita porselen som så lyset for tre år siden ble løsningen. Denne nye typen porselen er mer enn fire ganger hardere enn det vanlige materialet og har både styrken og fleksibiliteten man trenger til en Presage tallskive.

De nye Presage porselen tallskivene er laget av erfarne håndverkere i Arita som har jobbet med porselen helt siden 1830. Hiroyuki Hashiguchi er en mester av en håndverker og han og hans kollegaer har jobbet sammen med Presage-temaet over de siste årene.


Mr. Hiroyuki Hashiguchi i sitt studio

Besøk også BrandPartnersiden til Seiko her.


Publisert 30.03.2019

Instagram

Basic.no