Seiko Prospex LX. Den sanne kjernen av Seiko

Helt siden det første dykkeruret kom ut i 1965 har Seiko kommet med mange favoritter blant idrettsutøvere som profesjonelle dykkere og oppdagelsesreisende, og blant disse den originale 1968 Seiko Proffesional Diver.


PartnerinnholdI dag kommer en ny kolleksjon sportsklokker som passer til land, til havs og til himmels. Navnet til denne nye kolleksjonen, LX, hinter til det latinske ordet for lys og kan skimtes gjennom designet i klokkens kasse.

I 2018 kåret Grand Prix d’Horlogerie de Genève Prospex sin rekreasjon av 1968 profesjonelle dykkerklokke modellen med prisen «Sports Watch Award». Prospex klokken og design teamet hadde vunnet den mest prestigetunge prisen for en sportsklokke og stor respekt for deres prestasjoner.


Evolusjon i design og funksjoner. Kontinuitet i karakter

Designet til Prospex LX modellene har en enestående balanse. På den ene siden minner den om den originale 1968 dykkerklokken med sin kraftige lenke, på en annen side har den fått en ny og moderne vri. Tyngden i klokkens kasse sitter lavere så klokken skal sitte komfortabelt på håndleddet. Øvre delen av kassen viser frem den skinnende Zaratsu poleringen.

Klokken får en enda mer eksklusiv følelse da LX kolleksjonen bruker Seiko sitt avanserte 5R Spring Drive kaliber som tilbyr ett sekund per dag presisjon sammen med en høy temperatur tålbarhet og sjokkmotstand. Med disse egenskapene er 5R det perfekte kaliber å bruke i alle typer sports- og eventyrlige miljøer; den har blant annet blitt brukt på turer til verdensrommet og besøkt den internasjonale romstasjonen (International Space Station) og ble brukt av Yuichiro Miura på hans tredje vellykkede Mount Everest tur.


SNR025

SNR029

SNR033

SNR027

SNR031

SNR035

En kolleksjon som er designet for alle sporter til land, til havs eller blant skyene

Alle klokkene i denne kolleksjonen er robuste, lesbare og har høy pålitlighet. Landversjonen har en GMT viser og en kompass bezel for å finne de riktige retningene. Skyversjonen har også en GMT viser og en toveis vridbar bezel som viser tid i en tredje tidssone, og havmodellen har en enveis vridbar bezel som viser tiden på dykket.


LX Black Edition

I tillegg til tre versjoner i en lett titanfarge har LX kolleksjonen kommet med en spesialserie av tre helsorte klokker. Klokkens kasse er behandlet med sort super hardt belegg og de flate overflatene er blitt behandlet med Zaratsu polering. Sky- og landversjonen kommer med en skinnrem og havversjonen med en silikonrem. Alle de seks klokkene vil være tilgjengelig hos utvalgte Seiko forhandlere fra juli 2019.

Besøk Seiko`s BrandPartnerside for mer informasjon om modeller og artikler.


Publisert 26.03.2019

Instagram

Basic.no