Som månen ved soloppgang, en inspirerende kombinasjon

Nyheten fra Seiko Presage kolleksjonen av mekaniske klokker henter igjen sin inspirasjon fra Japan’s store fasinasjon av månen.


PressemeldingEtterfulgt av suksessen bak nyheten som hadde en dyp blåfarget emalje-klokkeskive og som var inspirert av nattehimmelen, bruker den nye Presage limited edition en av de mest avanserte lakkteknikker av dem alle: Byakudan-nuri sammen med Urushi-teknikk skaper en effekt av himmelen og månen rett før soloppgang. 

Byakudan-nuri er en teknikk som har blitt brukt i århundrer for å dekorere Urushi lakk og er kjent for sin kompleksitet av håndverk. Denne teknikken var eksklusiv for objekter av høy status som templer, helligdommer og rustninger av Shogun krigsherrerUrushi, Byakudan-nuri og Maki-e

Klokkeskiven er laget som en kombinasjon av tre ulike tradisjonsrike teknikker. Først ut er Urushi teknikken med sort lakk malt for hånd, deretter er det brukt en Maki-e teknikk for å lage effekten til månen, til slutt blir det brukt Byakudan-nuri teknikk som igjen bruker Urushi lakk og et pulver laget for månens shimmer-effekt, kontrast og tekstur. Hver klokkeskive tar flere uker for å bli ferdig, dette fordi Byakudan-nuri teknikken har en lengre prosess enn en vanlig Urushi klokkeskive.Kvaliteten på klokkens kasse, urverk og helhet gjenspeiles etter klokkeskiven. Klokken er laget med en dual-curved sapphire crystal, åpent baklokk med et 6R verk og er 10 bar vannavstøtende. 

Presage Urushi Byakudan-nuri Limited Edition er tilgjengelig fra tidlig desember hos utvalgte Seiko-forhandlere. Klokken har et opplag på 2,000 med sitt eget serienummer og spesial designet etui


Limited Edition med 2,000 stk Veil pris: 29 950.-


Publisert 30.11.2018

Instagram

Basic.no