SOMMERKLOKKEN 2019

Det uperfekte kan oppleves perfekt. –Jeg har akkurat kjøpt Rolex Air-King, forteller Kristian Haagen, klokkeekspert og klokkeentusiast.


Skrevet av Gunnhild Bjørnsti


Kristian Haagen har fulgt klokkebransjen et helt liv. Han var tidlig ute i Skandinavia med å skrive om klokker, og han er nå aktiv med TimeGeeks.dk, 8past10.com, kristianhaagen.com og på sosiale medier. 


 Hva velger en ekte klokkenerd for sommeren 2019

–Rolex Air-King ref. 116900 modellen ble lansert i 2016 og har ikke vært en nevneverdig suksess for Rolex. Skive-layoutet er rotete og langt fra den "Rolex Perfection" som man ellers er vant til. Skiven gjør uret til en kuriositet og er derfor tiltrekkende i mine øyne. Stygge hunder har jo også bruk for et godt og kjærlig hjem, ikke sant


Hva forteller den modellen om sesongens trend og årets nyheter?

–Det er noen få ur som dominerer ønskelistene: Audemars Piguet Royal Oak, Patek Philippe Nautilus samt Rolex Daytona og GMT-Master II. De er umulige å få fatt på og ventelistene er lange som aldri før. Derfor ser mange på andre klokker. Og det er jo positivt for de brands og modeller somr ikke har fått så mye oppmerksomhet de siste par årene. Ikke minst Rolex Air-King ref. 116900 som jo har fått så lite interesse at man kunne spekulere i om Rolex stopper å produsere modellen.

Audemars Piguet Royal Oak

Patek Philippe Nautilus

Rolex GMT-Master II

Rolex Daytona


Hvilke andre klokkemodeller synes du er helt i trendbildet for sommeren?

–Når solen er fremme, så må det godt være litt farge på urene også. Der er jo blant annet Hublot verdensmestre. Det gjelder både til "ham" og til "henne" Ikke minst Big Bang Unico Sang Bleu til ham og Big Bang One Click Pink Sapphire til damene, avslutter Kristian Haagen.

Big Bang Unico Sang Bleu til ham.

Big Bang One Click Pink til henne.Publisert 23.05.2019

Instagram

Basic.no