Tour de France og Tissot med sporty utgaver foran årets ritt!

Tre uker. Stekende sol og kanskje regn. Flate landskaper og bratte fjell. Brostein og asfalt - Om du har så mye som et snev av interesse for landeveissykling er trolig Tour de France et av sommerens absolutte høydepunkter. Rittet er det ubestridt største i sykkelsporten og den gule ledertrøyen har nesten blitt et ikon i seg selv.


Skrevet av Jørgen Erdahl - Horae.no


Tissot Chrono XL Tour de France - Årets utgaver markerer 100-årsjubileum for den ettertraktede trøyen, og med Tissot på laget som offisiell sponsor og tidtaker resulterer dette i to sporty utgaver av selskapets armbåndsur!


I tråd med nettopp den evige kampen mot tiden – sekunder, tideler og sekunder – er det to forskjellige klokker som begge har stoppeklokkefunksjon (kronograf) som lanseres av Tissot foran årets ritt. Og i de stadige kampene om spurtpoeng, klatrepoeng og sekunder i striden om ledertrøyen er det nettopp fokuset på sekunder som er i høysetet. Etter mer enn 21 dager er det uansett kun én eneste mann som kan ikle seg den gule ledertrøyen og kalle seg vinner av Tour de France.

T-Race Cycling Tour de France
Selv med en sort og grå PVD-belagt urkasse og mørk grå skive er det flust av nettopp gule detaljer som liver opp denne varianten tilstrekkelig til å bli en skikkelig sportsklokke. Gule visere (på både tidsvisningen og kronografen), minuttmarkeringer, langs ytre bezelring og ganske utstrakt på den spesielle silikonremmen fremhever lederfargen tydelig. Ved hjelp av trykknappene styres stoppeklokken og bezelringen har i tillegg en Tachymeterskala som kan benyttes for å regne ut gjennomsnittshastighet.

Ser man nøye etter vil man også finne en mengde referanser til nettopp sykkelen i klokkens design. Forgaffelen går igjen i både visere og på remfestene, trykknappene etterligner bremsehendlene og bezelringen i silikon sender tankene mot hjulene.

Klokken er relativt voksen med en oppgitt diameter på 44.5 millimeter, og kommer med et sveitsisk batteridrevet quartz-urverk på innsiden. Baksiden har fått en spesiell gravering med logoen til Tour de France, mens fremsiden beskyttes av safirglass. En oppgitt motstandsdyktighet mot vann ned til 100 meter bør også gjøre denne klokken kapabel til å takle mange av sommerens utfordringer - også utover å løpe langs landeveien og heie på sine favoritter i Frankrike.

T-Race Cycling Tour de France 2019 Special Edition har en veiledende pris på kr 4.645,-


Tissot Chrono XL Tour de France
Årets andre utgave er på mange måter enklere og kanskje hakket med elegant enn T-Race Cycling, i det minste på den sorte remmen, men også her er de gule detaljene tilstede flere steder på skiven. Ønsker du et mer iøynefallende utseende kan du bytte til en rem som er fulldekorert med historiske gule ledertrøyer.

Også denne klokken er voksen med en diameter på 45 millimeter på urkassen som er produsert i stål, og også her PVD-belagt for et matt grått utseende, mens baksiden er dekorert med logoen til Tour de France. Skiven har et mønster som sender tankene mot hjulene på sykkelen, nesten skjult mot den grå skiven. Også denne klokken er vanntett til 100 meter og drives av et quartz-urverk

Chrono XL Tour de France 2019 Special Editionhar en veiledende pris på kr 3 895.-


Publisert 02.07.2019

Instagram

Basic.no