Ulysse Nardin – Marine Torpilleur Military Bronze!

Sveitsiske Ulysse Nardin har en sterk tilknytning til både sivil og militær skipsfart, herunder produksjon av marine kronometre for navigasjon, og nå kommer en helt ny bronsevariant med marineblå skive til deres populære «Marine Torpilleur Military»-serie!


Skrevet av Jørgen Erdahl - Horae.no


 Størrelsesmessig beholder den en voksen og litt røff størrelse på 44 millimeter, med en oppgitt vanntetthet ned til 50 meter.


Marine Torpilleur Military som ble introdusert i 2018 og var en større, men samtidig renere «arbeidsklokke» enn de øvrige urene man fant i Marine Torpilleur-serien. En av årets nykommere er denne varianten med urkasse i bronse med børstet finish og med en meget passende marineblå skive med arabiske numeraler. Størrelsesmessig beholder den en voksen og litt røff størrelse på 44 millimeter, med en oppgitt vanntetthet ned til 50 meter.Limitert
En kul detalj er det røde tallet du finner i underskiven for sekunder som er plassert mellom senter og klokken seks. Her indikeres det hvilken av de totalt 300 eksemplarene du har på hånden, og er også gjengitt på siden av urkassen i form av en «naglet» plate. Herlige detaljer som passer det visuelle temaet perfekt. Også viserne har en ganske særegen form, med timeviseren utstyrt med et bladformet hode – som hentet ut fra historiebøkene over klassiske marine ur.


Klokkens bakside er gravert med nettopp en militær «Torpilleur»-båt, og skjuler dermed det egenproduserte urverket som er nøyaktig nok til å være COSC-sertifisert og har moderne tekniske elementer som balansefjær av silisium. Dette sikrer en gangreserve på svært akseptable 60 timer. Baksiden er for øvrig laget i vanlig stål, for å unngå at man reagerer på bronsen mot hånden.

Oppgitt pris er rett rundt 90.000 norske kroner!


Publisert 13.06.2019

Instagram

Basic.no