Urban Jürgensen ONE!

Det danske klokkemerket Urban Jürgensen har fått en «ny start» de siste årene og har stadig imponert med sine fantastisk flotte og elegante klokker – gjerne i sjangeren dressklokker. Likevel har man ikke for vane å se utpregede sportsmodeller fra merket, men under årets Baselworld mente man det var tid for nettopp det. Møt Urban Jürgensen ONE!


Skrevet av Jørgen Erdahl - Horae.no


Soft White, Charcoal Grey & Urban Blue


Faktisk har man valgt å gjøre ONE til en (liten) klokkefamilie allerede fra starten, for den nye sportsmodellen tilbys både som en normal 3-hånds klokke i flere ulike skivefarger, samt i en utgave med mulighet for å vise to tidssoner (GMT). På GMT-varianten har man en ekstra underskive som indikerer hjemmetid, mens man enkelt endrer lokaltiden frem eller tilbake ved hjelp av trykknappene som er plassert på klokkens venstre side.


GMT


Soft White, Charcoal Grey & Urban Blue
..er navnet Urban Jürgensen har valgt på de tre ulike variantene skive som er tilgjengelig for basemodellen, mens GMT-varianten kun er tilgjengelig i blå per nå. Alle skivene har en flott utført «guilloché» med et tydelig bølgeinspirert mønster som tar opp store deler av den sentrale skiven. Datovinduet er plassert klokken tre, og timemarkørene og viserne har alle innslag av Super-LumiNova for lesbarhet i mørket. Lenken veksler mellom børstede og polerte deler, og sender tankene mot en annen svært ettertraktet sportsmodell fra Patek Philippe. En vanntetthet til 120 meter er en annen litt utilfeldig likhet mellom de to?Klokkene drives av Urban Jürgensens P5-urverk som er flott dekorert og synlig gjennom safirglasset på baksiden. Prismessig vil disse havne på rundt 320-350.000 kroner hos autoriserte forhandlere - som vi dessverre må til utlandet for å finne.Publisert 11.06.2019

Instagram

Basic.no