Yosef fra Madcom -ambassadør for Maurice Lacroix

Klokkesamleren og artisten falt pladask for Mystery Second med Skeleton-detaljer. –Jeg fant mye at det jeg søkte i den modellen, sier han.


Skrevet av Gunnhild Bjørnsti foto Optura


–Jeg har vært ambassadør for klokkemerket Maurice Lacroix fra starten av 2019. Det er så gøy, sier artisten Yosef Wolde-Mariam med et stort smil under eventet i Oslo 20. mai.


Det hele startet med at Yosef ble kontaktet av en bekjent som også er klokkeekspert, og spurt om et eventuelt samarbeid med sveitsiske Maurice Lacroix.

–Han ringte meg på telefon fra Tønsberg en dag og sa at han hadde lagt merke til hvordan jeg brukte klokker på TV. Og om jeg var interessert i et samarbeid.

Yosef svarte ja, fordi hobbyen hans er klokker. Til nå har han 8-9 klokker i samlingen.

–Klokker er det eneste jeg holder på med på fritiden, når jeg ikke er sammen med familien min eller på oppdrag i underholdningsbransjen.

Tidlig på året var han på Engø Gård med jobben som mentor i The Voice for TV2, og han møtte i etterkant importøren Optura.

–Jeg fikk se så mange klokker jeg ikke kjente til fra før, og falt pladask for Maurice Lacroix og modell Mystery Second!


Yosef bruker modell Skeleton MP6558PVB010921 - Veil. Pris 99 950.- 

AI6038SS0023301 - Veil. Verdi 26 990,-


–Jeg er ikke en så stor kar, så hvordan går det å bære en såpass stor klokke – tenkte jeg da. Jeg prøvde den, uret satt fint på håndleddet med komfortabel følelse. Klokken er både solid og har kvalitet. Jeg er veldig positiv til Skeleton modellen.

Yosef forteller at størrelsen på uret appellerer til hip hop’eren i ham som liker å flashe. Samtidig som designen er subtil. Han ser virkelig glad og fornøyd ut med Skeleton på armen.


Yosef Wolde-Mariam er ambassadør for Maurice Lacroix og storkoste seg på eventet i Oslo. Her sammen med Stéphane Waser Managing Director av Maurice Lacroix

Yosef Wolde-Mariam 


Hvordan ble du klokkeinteressert?

–Det startet med at både min far og faren til en kompis av meg ble syke da jeg var i 14-15 års alderen. Faren til vennen min døde og det ble krangel i familien og hvem som skulle ha hus, båt og ting etter ham. Min kompis ble helt oppgitt og sa at han bare ville ha klokka etter sin pappa, som representerte noe personlig. Det plantet et frø i meg.

Da Yosef selv fikk barn for 9 år siden, kicket ideen tilbake.

–Jeg ville at mine egne barn skulle arve klokker etter meg, og jeg satte meg grundig inn i horologi. Jeg fikk stor respekt for håndverket og design i klokker, og de representerer noe viktig for meg. Kvinner har vesker og sko med røde såler å pynte seg med, menn har små ur på armen.

I løpet av de siste årene har han besøkt urmakere, og hatt spillejobber hos klokkeprodusenter i Sveits. Nå er han også ambassadør for et anerkjent sveitsisk klokkemerke. Hva skal han bidra med?

–Avtalen går rett og slett ut på at jeg bruker denne klokken og snakker om den når jeg mener det passer. Når folk ser klokka på armen min, spør enkelte meg om jeg liker merket. «Ja» svarer jeg og forteller gjerne mer.

Hva synes du om merket Maurice Lacroix?

–De har kvalitetsurverk og gir mye klokke for pengene. Jeg liker hvordan de brander seg med et event som dette, og møter folk direkte for å vise og forklare modellene.

Yosef smiler og ser ned på sin Mystery Second med Skeleton-detaljer igjen. –Jeg liker å se urverket gjennom den transparente designen og ikke minst den spesielle sekundviseren. Jeg setter pris på detaljene hver eneste gang blikket faller på, og jeg ser faktisk ikke etter hva klokka er. Det er detaljene jeg legger merke til.  har alltid stått øverst på min ønskeliste, avslutter Yosef Wolde-Mariam.


Fakta:

Yosef Wolde-Mariam (født 4. august 1978) er en norsk programleder og den ene halvdelen av rap-duoen Madcon. Med Madcon har Wolde-Mariam hatt stor suksess som rap-artist i Europa. I tillegg har han vært Mentor i TV2 satsingen The Voice i hele 5 sesonger. Mentor-teamet består av låtskriver og musiker Lene Marlin, frontfigur fra A-HA, Morten Harket og musikkprodusent Martin Danielle.Publisert 22.05.2019

Instagram

Basic.no