Zenith med ny DEFY-utgave i samarbeid med Range Rover!

Den sveitsiske produsenten Zenith har de siste tre årene hatt et samarbeid med bilprodusenten Land Rover, som blant annet har resultert spesialutgaven «Chronomaster El Primero Range Rover Velar» i 2017. Nå er en helt ny modell i DEFY-serien klar, og denne gangen henter man inspirasjon fra Range Rover Evoque.


Skrevet av Jørgen Erdahl - Horae.noMed nyeste utgave av Range Rover Evoque har Land Rover forsøkt å skape en bil som knytter sammen bylivet og villmarkslivet i en og samme pakke. Når Zenith nå lanserer en ny klokke i sin DEFY-serie, forsøker man å hente inn disse elementene, nettopp for å skape en klokke som også kan fungere i ulike omgivelser og situasjoner.Klokken, som produseres i et limitert opplag på 200 eksemplarer, har imidlertid ikke verken logoen til Land Rover eller et bilde av bilen på urkassen, som man kanskje kunne ønsket eller fryktet, avhengig av personlig smak. Her har man valgt en løsning hvor enkelte designelementer og farger hentes til klokken, med innslaget av den spesielle «turquoise blue» fra bilens interiør som det kanskje mest åpenbare. Ser man nøyere etter vil man i tillegg finne mønster fra bilens felger i det som danner de bærende elementene i den nesten helt åpne skiven, samt mønster fra skinnsetene på den spesielle gummiremmen.På innsiden av den 41 millimeter store urkassen, som er utført i titan, finner vi et automatisk urverk med 48 timers gangreserve. Også på den stjerneformede rotoren som trekker opp hovedfjæren har man funnet plass til den spesielle blåfargen, godt synlig gjennom safirglasset på baksiden.

Klokken beholder øvrige elementer fra den nye DEFY-serien, noe som betyr en svært moderne tolkning av klassisk klokkedesign. Norsk pris er oppgitt til 63.600,-.


Publisert 10.12.2018

Instagram

Basic.no