INVESTER I DIAMANTER

Sidsel Dalby er ”diamant broker” og har direkte adgang til verdens diamantreserver uten fordyrende mellomledd.


Skrevet av Gunnhild Bjørnsti–I takt med et ustabilt finansielt verdensmarked ses en stigende tendens til at private investorer investerer i diamanter. Diamanter i investeringskvalitet gir høye avkastninger på mellom 5-20% årlig avhengig av diamantens størrelse og kvalitet. Gevinsten på diamanter ved salg er skattefri og man kan også velge å la diamanter gå i arv, forteller Sidsel som er utdannet gemmolog fra Gemological Institute of America og en diamantekspert.

Hun handler utelukkende med naturlige og etisk korrekt utvunne diamanter med internasjonalt GIA sertifikat. Hun er medlem av organisasjonen ’Stop Blood Diamonds’.

Sidsel Dalby anbefaler at man som investor har råd til å la diamantene ligge i minst 6-10 år for å få den største avkastningen på sin investering.  Sidsel tilbyr også å formidle salg av diamantene for sine kunder.

–Diamanters kvalitet bedømmes ut fra fire kategorier, kalt de 4 C’er: Color, clarity, cut og carat, påpeker Sidsel. Hun anbefaler at man utelukkende kjøper diamanter med GIA sertifikat fordi markedet florerer av sertifikater som dessverre kan være misvisende. Den samme diamanten kan vurderes forskjellig alt etter hvilket sertifikat den har.

Diamonds Could Soon Be An Investor's Best Friend As Demand Rises And Supply Falls. - Forbes


 

Tilførselen av diamanter vil være lavere enn etterspørselen fra 2019 i følge en undersøkelse fra Bain & Co Inc. Da vil flere diamantgruver enten redusere produksjonen eller stoppe. 

Diamanthandler og gemmolog Sidsel Dalby åpner opp for et eksklusivt salg av diamanter til investering med sitt firma DALBY DIAMONDS – Scandinavian Diamond Exchange.


Når du investerer penger på edle stener er det viktig å ha tillit til selgeren av diamantene.

– Det er ikke alle butikker som selger diamanter som også har ekspertise på edle stener og diamanter, men de kan mye om å designe og produsere smykker. Skal du tenke investering er det viktig å alliere seg med en ekspert på området. Aller helst en gemmolog og sertifisert diamanthandler så man er garantert god kvalitet og riktig pris, forklarer hun.

Diamanter er komplekse fordi det ikke finnes to like stener, og det er heller ikke noen fast prisindeks på diamanter. Markedet er styrt av tilbud og etterspørsel hvor man som alminnelig forbruker ikke har en sjanse for å sjekke prisene.


 

 


Publisert 18.01.2019

Instagram

Basic.no