På besøk hos Cartiers indre gemakker

Cartier er et av de berømte smykkehusene som satser kompromissløst på kvalitet i alle ledd. På atelieret i Paris nær Place Vendôme, pusses og poleres det til alle elementer skinner!

 
Cartier


Luksus handler ikke bare om pris, men håndverkskunst som tar lang tid. Det kan ta mange hundre timer for å ferdigstille et smykke.

Slow beauty
Cartier setter sin ære i å ha de beste juvelerene og fagpersonene innen smykkekunsten. Designere tegner nyheter og årlige kolleksjoner, som igjen lages perfekt til den minste detalj med de kosteligste materialer. Gullsmeder og gemologer velger de edleste råvarer som gull, diamanter og edle steiner, som så formes til, pusses og poleres til ringene, smykkene, ørepynten og armbåndene virkelig stråler og reflekterer lyset på en unik måte.

13, Rue de la Paix
På reise i Paris, gå innom Cartiers flaggskipsforretning i nr. 13, Rue de la Paix. Den er opprinnelig fra 1899 og representerer firmaets historie. Her opplever man at tiden har stått stille. Innredningen er bevart fra fordums prakt, og man kan beundre Cartiers utvalg av klokker og smykker fra både tidligere tider og fra siste kolleksjoner. I egne salonger kan kundene prøve utvalget, eller bestille noe
helt særpreget. Innredningen er i Louis XVI stil i første etasje, med elementer av art deco og kubisme. Annen etasje har interiør fra Louis XV med bla de kjente Salon de Jeanne Toussaint (Jeanne var en av de kjente designerne for Cartier), Salon des Maharajas og Salon des Parfums – et eget duftrom.


Cartier

Haute parfumerie

Cartier satser kompromissløst på håndverk innen flere områder utover smykker, som klokker, penner, skinnvarer og dufter. Cartier har som eneste smykkehus egen parfymør, en dyktig dame med navn Mathilde Laurent. Hun ble ekstra kjent for sin duft «Baiser Volé» som ble lansert i fjor – en helt vidunderlig mild og behagelig blomsterduft av liljer man bare vil lukte mer på. Mathilde har lært parfymekunsten hos Guerlain, verdens eldste dufthus, og skaper personlige dufter for kunder – «sur mesure» som det kalles på fransk og går under tradisjonen «haute parfumerie» – unik parfymekunst.
– Jeg valgte å jobbe for Cartier fordi huset tar vare på parfyme-håndverket med respekt og kjærlighet, forteller Mathilde stolt i sitt atelier i Paris omgitt av duftprøver. Hun er i full sving med å forberede høstens duftnyhet, «Déclaration d’un Soir», som lanseres i november.

Cartier startet som kongehusenes juvelérer
Det er 155 år siden Cartier ble grunnlagt i Paris av Louis-Francois Cartier i 1847. Firmaet startet med smykker og utvidet med klokker og tilbehør. Cartier mottok blant annet en ordre på 27 tiaraer da Edward VII skulle krones i 1902. Han utnevnte i 1904 Cartier til å være hoffleverandører av smykker og edle steiner til det engelske kongehuset. En rekke av Europas kongehus fulgte hans eksempel. Et par av de mest berømte juvelene skapt av Cartier, er Panter-brosjen som ble laget til Wallis Simpson i 1940 og et diamanthalsbånd designet for Yadavindra Singh, maharajaen av Patiala.

Gjennom historien har Cartier skapt fantastiske smykker ved å bruke forskjellige fargede steiner. Denne dristige måten å skape smykker på nådde sin topp da Louis Cartier skapte den fargerike Tutti Frutti-stilen med sine unike og verdifulle steiner.

Cartier er helt i toppen på verdensbasis når det handler om salg av luksusjuveler og klokker.


Cartier


Publisert 31.01.2013

Instagram

Basic.no